Siirry kohtaan
Kynttilämassat

Kynttilämassat

Kynttilöiden valmistukseen voidaan käyttää useita erilaisia massoja. Muista sulattaa kaikki kynttilämassat vesihauteessa. Mikä tahansa massa liikaa kuumetessaan syttyy palamaan! Mikäli massa syttyy palamaan, tukahduta liekki kattilan kannella, ei vedellä. Älä päästä massan joukkoon vettä, se aiheuttaa kynttilän palaessa räiskeitä ja huonontaa muutenkin kynttilän palamista. Käytä sydänlankoina vain siihen tarkoitettuja lankoja. Älä laita kynttilään kahta sydänlankaa vierekkäin. Älä käytä kynttilän koristelussa mitään syttyviä materiaaleja.


Raaka-aineet kynttilämassoissa:

Parafiini
Parafiini on raakaöljystä tislattua vahaa, joka on kynttilöiden perusraaka-aine. Se on hajuton läpikuultava vaha, jonka sulamislämpötila on 54-60 astetta. Paitsi kynttilöihin, se on myös sopiva ns. sytytysruusuihin.

Steariini
Steariini valmistetaan yleensä palmuöljystä, mutta nykyisin myös oliiviöljystä. Steariini on väriltään valkoista jauhetta, jonka sulamispiste on 53-63 astetta. Steariinia voi kokeilla raaka-aineena mös sellaisenaan, mutta parasta on kuitenkin käyttää sitä yhdessä parafiinin kanssa.

Mehiläisvaha
Mehiläisvaha on mehiläisten valmistamaa keltaista vahaa, joka palaa kauniilla liekillä savuttamatta, mikäli kynttilässä on oikeanlainen sydänlanka ja se poltetaan vedottomassa paikassa. Mehiläisvahan sulamislämpötila on 65 astetta. Se on huomattavasti kalliimpi raaka-aine kuin parafiini ja steariini. 

Soijavaha
Soijavaha on uusin tulokas kynttilöiden raaka-aineena. Se on 100% kasvipohjainen luonnontuote, joka on ympäristöystävällinen ja biohajoava. Tällä hetkellä valikoimassamme vain astioihin valettava ja niissä poltettava soijavaha.


Kynttilämassa 1
   - 100 % parafiiniä
Yleisimmin käytetty massa teollisessa tuotannossa. Kynttilöistä tulee läpikuultavia. Kynttilässä voidaan käyttää ohutta sydänlankaa ja kynttilät palavat pitkään.

Kynttilämassa 2
   - 70 % parafiiniä
   - 30 % steariinia
Tämä massa on suosittu muottikynttilöissä. Steariiniä lisäämällä saadaan kynttilä valkoisemmaksi ja kovemmaksi. Vaatii paksumman sydänlangan kuin puhdas parafiini.

Kynttilämassa 3
   - 50 % parafiiniä
   - 50 % steariinia
Tämä seos on tarkoitettu kastokynttilöiden tekoon. Kynttilöistä tulee valkoisia ja hyvin kovia. Parafiini on pehmittämässä massaa, muuten kynttilän pinta saattaa halkeilla. Yhtä hyvän kynttilän saa myös käyttämällä parafiiniä enemmän kuin steariinia. Kastokynttilöiden teossa raaka-aineiden suhteet eivät ole niin tarkkoja.

Meillä myynnissä olevassa kynttilämassasekoituksessa on steariinia 60% ja parafiiniä 40%.

 

Kynttilätarvikkeet

Edellinen Sapluunapainantaa
Seuraava Huovutettu pannunalunen