Siirry kohtaan
Kynttilämassat

Kynttilämassat

Kynttilöiden valmistukseen voidaan käyttää useita erilaisia massoja. Verkkokaupastamme löydät valmiilla sekoitussuhteella olevan kynttilämassan, sekä soijavahan.

Muista sulattaa kaikki kynttilämassat vesihauteessa ja sekoittaa ainesosat hyvin keskenään. Mikä tahansa massa liikaa kuumetessaan syttyy palamaan! Mikäli massa syttyy palamaan, tukahduta liekki kattilan kannella, ei vedellä. Älä päästä massan joukkoon vettä, se aiheuttaa kynttilän palaessa räiskeitä ja huonontaa muutenkin kynttilän palamista. Käytä sydänlankoina vain siihen tarkoitettuja lankoja. Älä laita kynttilään kahta sydänlankaa vierekkäin. Älä käytä kynttilän koristelussa mitään syttyviä materiaaleja.


Raaka-aineet kynttilämassoissa:

Parafiini
Parafiini on raakaöljystä tislattua vahaa, joka on kynttilöiden perusraaka-aine. Se on hajuton läpikuultava vaha, jonka sulamislämpötila on 54-60 astetta. Paitsi kynttilöihin, se on myös sopiva ns. sytytysruusuihin.

Steariini
Steariini valmistetaan yleensä palmuöljystä, mutta nykyisin myös oliiviöljystä. Steariini on väriltään valkoista jauhetta, jonka sulamispiste on 53-63 astetta. Steariinia voi kokeilla raaka-aineena mös sellaisenaan, mutta parasta on kuitenkin käyttää sitä yhdessä parafiinin kanssa.

Soijavaha
Soijavaha on 100% kasvipohjainen luonnontuote, joka on ympäristöystävällinen ja biohajoava. Tällä hetkellä valikoimassamme on vain astioihin valettava ja niissä poltettava soijavaha.

Kynttilämassa 1
   - 100 % parafiiniä
Yleisimmin käytetty massa teollisessa tuotannossa. Kynttilöistä tulee läpikuultavia. Kynttilässä voidaan käyttää ohutta sydänlankaa ja kynttilät palavat pitkään.

Kynttilämassa 2
   - 60 % parafiiniä
   - 40 % steariinia
Tämä massa on suosittu muottikynttilöissä. Steariiniä lisäämällä saadaan kynttilä valkoisemmaksi ja kovemmaksi. Vaatii paksumman sydänlangan kuin puhdas parafiini.

Meillä myynnissä olevassa kynttilämassassa on steariinia 40% ja parafiiniä 60%. Tämä on koettu parhaaksi suhteeksi tämän hetken laadukkailla raaka-aineilla.

 

Kynttilätarvikkeet

Edellinen Sapluunapainantaa
Seuraava Huovutettu pannunalunen