Siirry kohtaan
Makrameekorvakorut, lankana Minimop

Makrameekorvakorut, lankana Minimop

Yhtä korvakorua varten tarvitset neljä n. 30-40cm:n pituista langanpätkää, riippuen siitä kuinka pitkän solmuosan haluat tehdä.

Asettele langat ristiin.

Aloita solmu taittamalla vasemman puoleiset langat ylimpien lankojen päältä oikealle. Tämän jälkeen taita ylempi lanka oikeanpuoleisten lankojen päältä alas ja oikeanpuoleinen lanka alempien lankojen päältä vasemmalle.

Pujota alhaalle jäävä lanka vasempaan yläkulmaan muodostuvan lenkin läpi ja kiristä solmu vetämällä lankojen päistä. Tee samanlaisia solmuja niin monta kuin haluat.

Erottele korun sitomiseen langanpätkästä n. 3 ohutta lankasuortuvaa.


Ota lanka etusormen ja peukalon väliin, pyöräytä nimettömän ympäri, ja lähde pyörittämään lankaa tiukasti korun ympäri niin, että alas jää lenkki solmun tekoa varten.


Kun olet pyöräyttänyt langan korun ympäri muutaman kerran, pujota langanpää lenkin läpi ja kiristä solmu vetämällä yläpuolelle jääneestä langanpäästä.


Leikkaa ylempi lanka pois. Tässä vaiheessa voit myös leikata korun tupsuosaa hieman lyhyemmäksi. Sen jälkeen kampaa langat auki ja leikkaa koru haluamasi pituiseksi.


Pujota korviskoukku korun päästä. Voit viimeistellä korut suihkuttamalla tupsuosaan hieman hiuslakkaa, jotta langat pysyvät siistimpänä.

 

 

Makramee-langat
Korviskoukut

Edellinen Rannekoru puuhelmistä
Seuraava Kutsukortit