Siirry kohtaan
Mehiläisvahakynttilöiden valmistus

Mehiläisvahakynttilöiden valmistus

Ekologisin sekä maailman helpoin ja turvallisin tapa valmistaa kynttilöitä, on rullata ne kotimaisista mehiläisvahalevyistä. Mehiläisvahalevystä, joka on kooltaan 21-22x38cm, voit valmistaa monenlaisia kynttilöitä. Ohessa kaksi mehiläisvahakynttilän perusmallia.

Vahalevyistä valmistettavien kynttilöiden tekemiseen tarvitset apuvälineiksi viivoittimen, terävän veitsen ja leikkausalustan.

Vahalevyjen on oltava vähintään huoneenlämpöisiä, jotta ne taipuvat helpommin. Voit lämmittää vahalevyjä tarvittaessa varoen esim. hiustenkuivaajalla.

 
1. Valitse haluamasi malli ja leikkaa levy kuvan osoittamaa linjaa pitkin. Katkaise sydänlangasta sopivan pituinen pätkä ja aseta sydänlanka kuvan mukaisesti levyn reunaan.


2. Paina sydänlanka levyyn kiinni ja aloita vahalevyn rullaus sydänlangan ympärille. Kynttilöiden rullaus on hyvä tehdä työtason tai tiskipöydän päällä lämpimässä huoneessa.

 
3. Kynttilän alapuolen voit muotoilla sormin kynttilänjalkaan sopivaksi. Sydänlangan pään voit kastaa sulatettuun vahaan. Voit käyttää sitä varten leikkaamisesta tulleet hukkapalat tai vanhat kynttilänpätkät. Sulata vaha vesihauteessa. Kynttilä, jonka sydänlanka on vahattu, syttyy helpommin.

Tämän kokoisten mehiläisvahakynttilöiden paloaika on noin kuusi tuntia.

 

Kynttilätarvikkeet

Edellinen Powertex-kangaskovetin
Seuraava Posliinimukin koristelu